Det er den siste uken vedtatt et revidert statsbudsjett for Madagaskar med en ramme på 8.607 milliarder ariary, det vil si omlag 21,5 milliarder NOK. Budsjettet er blitt revidert i henhold til presidentens program «Velirano».

En stor andel av statsbudsjettet vil gå til bygging og utbedring av veier. Deler av veibudsjettet blir finansiert av internasjonale partnere som EU, Verdensbanken og Den afrikanske utviklingsbanken.

Følgende veiprosjekter har prioritet i inneværende år: RN 44 Moramanga – Ambatondrazaka, RN 5A Ambilobe – Antalaha, RN 5 Toamasina – Maroantsetra, RN 9 Toliary – Manja og RN 13 Ihosy – Faradofay. I tillegg er det satt av penger til nye rasteplasser for hver 100 kilometer på de viktigste ferdselsårene: RN 2 Antananarivo – Toamasina, RN 4 Antananarivo – Mahajanga, RN 7 Antananarivo – Toliary og RN 34 Antsirabe- Morondava.

Ved neste årsskifte starter også arbeidet med å legge ny vei mellom Faradofay og Vangaindrano i samarbeid med flere internasjonale partnere, ifølge avisen Midi Madagasikara. Her skal det bygges ti nye broer på steder hvor det til nå har vært ferjer. Den største på 380 meter blir over elven Masianaka. Dette store veiprosjektet vil bli realisert i løpet av treårsperioden 2020-2022. 72 kilometer vil bli asfaltvei, mens en på resten av veien vil bruke det rimeligere bitumen-produktet.

AMB 18.05.19 / bakkekontakten.com