I årene 2017 og 2018 var det bokstavelig talt «ville vesten» i Menabe-regionen på vestkysten. Okserøvere fikk operere relativt fritt, helt inn i tettsteder. Det var også en rekke eksempler på at landeveisrøvere fikk anledning til å angripe biler og minibusser. I en periode var det heller ikke trygt å reise på elvesafari på Tsiribihina-elven. I Malaimbandy-området var det dessuten en rekke tilfeller av kidnappinger, hvor trusler og pengeutpressinger traumatiserte lokalbefolkningen og sendte den indisk-gassiske ordføreren på flukt.

Eks-parlamentsmedlem for partiet HVM i Mahabo-distriktet og uavhengig kandidat ved parlamentsvalget 27. mai, Ludovic Raveloson, har lenge blitt omtalt som en «mafiahøvding» i regionen. Men på grunn av parlamentarisk immunitet og gode venner i politi- og rettsvesen har han igjen og igjen kunnet ture frem som han har villet. Han har til og med vært i stand til å redusere vannføringa i områdets svært viktige vannkanal, til egen fordel og vinning. Alt har imidlertid sin ende, og sist uke møtte herr Raveloson «lovens lange arm». Han og hans sønn er nå, ifølge avisen La Verité, blitt varetektsfengslet i Morondava, anklaget for drap, ulovlig våpenbesittelse, underslag og kidnapping. Statsadvokaten i Morondava har på en pressekonferanse dessuten fortalt at store pengebeløp knyttet til eks-parlamentsmedlemmet er blitt flyttet i bankvesenet etter arrestasjonen.

Denne arrestasjonen kommer i kjølvannet av en rekke effektive aksjoner ved gendarmeriet i området. Det har de siste to månedene blitt en gradvis bedre sikkerhetssituasjon i hele Menabe, og det rapporteres nå at en kan ferdes relativt trygt med bil på ulike veistrekninger og med båt på Tsiribihina-elven.

Gendarmeriet operetter nå flere nye utposter i Menabe-området med tanke på skape permanent ro og orden.

 

AMB 28.04.19

Kilde: www.bakkekontakten.com