Kirkepresident Rakotonirina David i Den gassisk-lutherske kirke (FLM) døde lørdag kveld, etter å ha ligget på et privat sykehus i Antananarivo i litt over en uke. Dødsfallet er blitt offentlig kunngjort av nyhetskanalene Orange og Moov, foruten den offisielle Facebook-siden til FLM. Ingen av disse kildene sier noe om dødsårsaken.

Rakotonirina David studerte teologi i USA. Han har vært prest i tre forskjellige menigheter i hovedstaden, rektor på bibel- og presteskolen på Atsimoniavoko, synodepresident i Antananarivo-synoden og de fire siste årene kirkepresident i FLM. Nå i 2020 har han også vært øverste leder for det felles-økumeniske rådet på Madagaskar (FFKM). Avdøde etterlater seg kone og fire barn.

På grunn av den alvorlige koronasituasjonen i Antananarivo blir det kun en mindre begravelsesseremoni. Det er på nytt innført forbud mot gudstjenester i kirkene i hovedstaden, men myndighetene har gitt godkjenning til en begravelse i kirken på Ambatovinaky, med inntil femti personer tilstede. Begravelsen skjer i nært samarbeid med koordineringsenheten for bekjempelse av covid-19 på søndag 12. juli. Graven hans blir utenfor Ambatovinaky-kirken.

I henhold til kirkens konstitusjon er det visepresident Andrianjafy Octave Bénil som umiddelbart går inn i stillingen som kirkepresident. Etter planen skal det være valg av ny ledelse på kirkens generalsynode senere i år, men det er nå stor usikkerhet rundt når det vil være mulig å gjennomføre en slik storsamling.

AMB 11.07.2020, revidert 12.07.2020