Tom Cruise har ikke bare skapt medieoppmerksomhet på Sunnmøre i koronaåret 2020. Den verdensberømte filmskaperen har også blitt gjenstand for overskrifter i flere av de store gassiske avisene i forbindelse med sin juleferie på øya Ankao, i distriktet Vohemar på nordøstkysten. 

Tom Cruise

Filmskuespilleren og hans store følge har feriert på fem-stjerners hotellet Miavana, hvor døgnprisen er på omlag tjue tusen kroner per person, ifølge avisen Midi. Dette luksuriøse hotellet ble etablert i 2017, og reklamerer med feriedager på «en av de fem vakreste øydestinasjonene i Afrika». Turister blir flydd inn til dette øyparadiset med helikopter fra provinshovedstaden Antsiranana eller fra turistøya Nosy Be. 

De færreste Madagaskar-farere har hørt om øya Ankao. Men for de som har råd til dyre ferier, kan øya by på kritthvite sandstrender, eksotiske laguner, uberørte korallrev, hvalsafari, spektakulære grotter, lemurer i skog og kratt, og mye annet.

Gassiske aviser spør seg nå om Tom Cruise planlegger en filmproduksjon på Madagaskar. Avisen L’ Express forteller også at president Andry Rajoelina er blitt invitert av filmregissøren til å besøke ham på Ankao i romjulen, men det er ikke blitt kommunisert noe så langt om hvorvidt presidenten har takket ja til invitasjonen. Det er mulig at det gassiske statsoverhodet har problemer med å kaste glans over et turiststed på gassisk jord som helt og holdent blir kontrollert og drevet av utlendinger. En annen sak er at Tom Cruise er en kontroversiell person gjennom sitt medlemskap i Scientologikirken og sin motstand mot psykiatri.

AMB 28.12.2020