Avgått utdanningsminister

Avgått utdanningsminister Rijasoa Andriamanana

Utdanningsminister Rijasoa Andriamanana måtte gå av i begynnelsen av juni, på grunn av anklager om underslag og misbruk av sin stilling. Ifølge avisen Midi har hun vært inne til avhør hos antikorrupsjonsorganet BIANCO, og saken ligger nå i den gassiske riksrett (Haute Cour de Justice). Den samme avisen skriver at riksretten vil kunne være operativ om kort tid når parlamentet har oppnevnt sine medlemmer til denne institusjonen.

Tre direktører i utdanningsdepartementet ble før helgen varetektsfengslet av antikorrupsjonsdomstolen (PAC), anklaget i likhet med ministeren for å ha vært involvert i den såkalte «kjærlighet på pinne-affæren». Ifølge Gazette de la Grande Ile skal ministeren og de tre direktørene ha bestilt godterier til gassiske skolebarn, med innblandet mirakelmedisin mot covid-19, til en verdi av åtte milliarder ariary (omlag 20 millioner Nok).

I begynnelsen av mai omkom en ekspedisjonssjef og to direktører i samme departement i en alvorlig trafikkulykke på riksvei 4, mellom Maevatanana og Antananarivo. Som ikke dette var nok, så døde nylig en annen direktør i dette utdanningsdepartementet i forbindelse med et oppdrag i Fianarantsoa.

Gazette de la Grande Ile krever i dagens avis at det blir utnevnt en minister med de nødvendige kvalifikasjoner og egenskaper med tanke på å få dette viktige departementet opp å gå igjen.

 

AMB 22.06.20