Fotballandslaget Barea, som gjorde stor suksess under Afrikamesterskapet i Egypt tidligere i år, gjør seg nå klar til nye kamper.  Madagaskar er i gruppe med Etiopia, Elfenbenskysten og Niger i kvalifiseringsrunden til neste Afrikamesterskap, som etter planen går av stabelen i Kamerun i 1921.

Det gassiske landslaget møter Etiopia i Antananarivo lørdag 16. november. Deretter blir det kamp mot Niger i Niamey tre dager senere. Ethiopian Airlines spanderer overnatting på de gassiske landslagsguttene i Addis Ababa natten mellom 17. og 18. november, på deres vei til Vest-Afrika.

Det er tilsammen 48 lag, fordelt på tolv grupper, som kjemper om billettene til neste Afrikamesterskap. De to beste lagene fra hver gruppe går videre.

Trener Nicolas Dupuis har utnevnt Abel Andrianantenaina Anicet (29 år) som ny kaptein for Barea. Han overtar etter Faneva Andriatsima, som med sine 35 år nærmer seg pensjonsalderen for profesjonelle fotballspillere. Den nye kapteinen er svært populær på Madagaskar. Han spiller daglig for det bulgarske laget Ludogorets Razgrad, og han siterte de berømte ordene til oberst og ekspresident Richard Ratsimandrava da han fikk tilbud om kapteinsbindet: «Jeg sier ikke nei til min plikt».

Midtbanespilleren Anicet skrev gassisk historie da han satte inn det første målet for Madagaskar i et internasjonalt fotballmesterskap i åpningskampen mot Guinea i Afrikamesterskapet 22. juni 2019. Han headet inn et praktfullt mål, og ble utnevnt til kampens beste spiller.

 

AMB 02.11.19