Skjermdump fra trailer
Bli med på kino og se dokumentaren «De utstøtte» samt fiksjonsfilmen «Yomeddine»!

«De Utstøtte» er produsert av Substans Film i Kristiansand og regissert av Turid Borgen og Hallgeir Skretting fra Stavanger. Den vises på Aladdin i Kristiansand 9. januar. Filmen hadde premiere på Bergen internasjonale filmfestival.

Filmen varer i 50 minutter. Etter filmen blir det en samtale som ledes av co-regissør Turid Borgen.
I panelet regissør Hallgeir Skretting,
May-Brith Ohmann Nilsen, professor i historie ved UiA og
Åge Sand. Alm. Pr. Lege, tidligere lege på lepraklinikk i Kamerun.

Andre del av arrangementet blir visning av fiksjonsfilmen Yomedinne – som også handler om Lepra. Den var tatt ut til årets festival i Cannes. Les omtale her: https://p3.no/filmpolitiet/2019/09/yomeddine/

Billetter kan kjøpes her:
https://tikkio.com/tickets/13449-spedalsk-filmvisning-og-samtale
Det blir mulig å kjøpe billetter til enten De utstøtte + samtale eller Yomeddine – eller en rabattert billett til hele arrangementet som varer ca 3 timer.

Lepra eller spedalskhet er en av verdens eldste og mest grusomme sykdommer. Lenge ble spedalskhet oppfattet som «Guds straffedom».

For hundre år siden lå Europas lepra-hovedstad i Bergen. På Madagaskar ble Julienne og Eloi plassert i lepra-koloni langt unna andre, og i Fontilles, Spania behandles fortsatt lepra-syke bak høye murer.

Verdens Helseorganisasjon har et nytt mål om å utrydde spedalskhet/lepra innen 2030.

Filmen er støttet av Filmkraft Rogaland, Sørnorsk filmsenter og Fritt Ord.

Ansvarlige for arrangementet er Sørnorsk Filmsenter, Europafilm og Substans Film AS. Det norske misjonsselskap er medarrangør. Arrangementet er støttet av Fritt Ord.