Generaldirektør i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO) dr Tedros Adhanom Ghebreyesus og Madagaskars president Andry Rajoelina har denne uken hatt et viktig videomøte, ifølge avisen L’Express. Møtet kom i stand i kjølvannet av dype spenninger rundt den gassiske medisinen mot korona, Tambavy Covid-Organics. WHOs offentliggjøring av andre koronatall enn det som kom fra gassiske myndigheter den 7. mai, skapte direkte krisestemning.

Det var en åpen og positiv tone på videomøtet, der generaldirektøren viste gode diplomatiske evner. Han gav den gassiske presidenten følgende feedback når det gjaldt kampen mot korona: «Hvis en sammenligner med situasjonen i andre land, så har dere klart dere bra».

I meningsutvekslingen på videomøtet ble det enighet om å inkludere produktet Covid-Organics, som er basert på planten artemisia og tradisjonelle gassiske lokale urter, i WHOs kliniske testprogram «Solidarity Trial». Dette innebærer at denne gassiske naturmedisinen vil bli gjenstand for vitenskapelige undersøkelser i en uavhengig, internasjonal sammenheng.

Gassiske forskere skal i testprogrammet samarbeide med WHOs spesialgruppe for naturmedisin, og en er blitt enige om at en protokoll skal signeres om konfidensialitet rundt ingredienser og formel.

En rekke afrikanske land har allerede hentet dette behandlingsproduktet med spesialfly fra Antananarivo, og både president Rajoelina og andre afrikanske ledere har spilt på retorikken «Afrika mot resten av verden».

Ifølge avisen L’Express er det satt en målsetting om å fullføre de første vitenskapelige undersøkelsene i samarbeid med WHO i løpet av én måned.

Siste kapittel er nok ikke skrevet i denne saken. Det blir spennende å følge med videre.

AMB 22.05.2020